Laura Ungureanu, gorjeancă din partea tatălui, la prima expoziție de pictură în București

Laura Ungureanu este o tânără gorjeancă, din partea tatălui, de pe meleagurile Țicleniului, studentă la medicină dentară în București, pasionată de pictură. Ea a expus de curând 10 tablouri în ulei pe pânză, în cadrul unui eveniment cultural găzduit de Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” din București.

Pe Laura Ungureanu, gorjeancă din partea tatălui, de pe meleagurile Țicleniului, am cunoscut-o de curând în cadrul unui eveniment cultural găzduit de Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” din București. Invitat de poeta Sarah DeJar să citesc câteva din creațiile mele poetice la Cenaclul literar „Amurg sentimental”, condus de scriitorul Ion Machidon, am avut surpriza plăcută să o întâlnesc pe Laura Ungureanu, aceasta expunând un număr de 10 tablouri, alături de o altă artistă bucureșteană, Georgeta Cristache. Mi-a plăcut felul în care literatura, pictura și muzica sunt laitmotiv al întâlnirii iubitorilor de cultură din București, odată la două săptămâni, acasă la… George Bacovia.

Studentă a Facultății de Medicină Dentară, în cadrul Universității „Carol Davila” din București, în anul IV, Laura Ungureanu este o tânără pasionată de pictura în ulei pe pânză. Bunicul din partea tatălui, distinsul dascăl Constantin E. Ungureanu din Țiclenii Gorjului, mulți ani inspector de limba română, un cărturar desăvârșit, scriitor de reală vocație, a transmis iată, dragostea pentru cultură și frumos, nepoatei sale. Deși pentru Laura pictura în ulei este doar o pasiune, fără a fi urmat cursuri de artă, aceasta poartă amprenta unui bagaj artistic remarcat de toți cei prezenți sâmbătă la evenimentul cultural găzduit de Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”. A venit însoțită de mama sa, împărțind emoțiile în egală măsură și grația unei împliniri sufletești în fața gândurilor frumoase primite din partea celor prezenți.

laura Ungureanu (5)

Formă și culoare în tablourile Laurei Ungureanu

Sentimente, idei și culori, toate acestea se regăsesc în tablourile expuse de Laura Ungureanu, care ne mărturisește că pictează de când se știe, dar s-a apucat în mod serios de pictură de câțiva ani încoace. Lucrările sale pe pânză se axează foarte mult pe cromatică, de cele mai multe ori tablourile pictate de ea fiind stări sufletești exprimate în culori. De la pasiune, pictura este pentru tânăra artistă un mod de identificare. Fiecare pictură este în sine un act de creație. De la compoziție la pictură și de la personajele conturate cu vârful pensulei până la peisajele cu detalii bogate, lucrările expuse de Laura Ungureanu sunt respirații în culori vii, atent gândite, redate cu măiestrie și mult har. Dovadă că picturile sale plac celui ce le privește, stau impresiile oamenilor de cultură prezenți sâmbătă la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” din București, care au apreciat talentul tinerei artiste și s-au exprimat admirativ față de munca acesteia.

Cu siguranța Laura Ungureanu este un nume de care vom auzi mai des de astăzi înainte, îi dorim inspirație pentru următoarele lucrări, „să fie învingătoare” și cât mai multe tablouri expuse pe simezele din București, sau acasă la Brâncuși, pe meleagurile Gorjului.

Andrei POPETE PĂTRAȘCU

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s