Centenar. România în Primului Război Mondial

De un secol, România respiră aerul tare al istoriei, prin paginile de glorie scrise în timpul Primului Război Mondial, în focul luptelor din anul 1917, când soldații români s-au aruncat în brațele morții pentru apărarea țării.

Membrii Asociației „Tradiții Ostășești” readuc la viață ipostaza unuia dintre eroii luptelor de la Mărășești din vara anului 1917. Le mulțumim cu această ocazie pentru întreaga dăruire de a păstra vie memoria celor care cu sacrificii greu de închipuit generațiilor prezente, au apărat fiecare bucată de pământ cu disperarea celui ce își apără în fața cotropitorilor țara în Pasul Vâlcan, la Jiu, Sibiu, Predeal, Valea Oltului, Robănești, Mărăști, Mărășești și multe locuri stropite cu sânge.

Fotografia document editată de noi astăzi și care înfățișează unul dintre soldații români aflat în tranșeele de la Mărășești, cu cele două ipostaze, trecut și prezent, este de o copleșitoare încărcătură emoțională străbătând secolul scurs de la acele evenimente.

Timpul nu a alterat cu nimic pilda de jertfă și eroism a soldaților români din anul 1917, știuți sau neștiuți, biruitori sau înfrânți, anonimi sau rămași în legendă, pe ale căror oseminte odihnește pământul României, de veghe generațiilor de azi și de mâine.

prof. Andrei Popete Pătrașcu

02

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s