Expoziție foto-documentară: Ecaterina Teodoroiu. 123 de ani de la nașterea eroinei poporului român

afis-expozitie

La 14 ianuarie 1894 se năștea în comuna Vădeni – Gorj, Cătălina Toderoiu, cea care avea să intre în istoria românilor cu numele de Ecaterina Teodoroiu – eroina de la Jiu. Jertfa sa a rămas pildă de eroism pentru generații întregi, iar numele său un reper pentru toți cei care simt și gândesc românește.

Vineri, 13 ianuarie 2017, Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” vernisează la Școala Gimnazială „Mexic” din București, Expoziția foto-documentară „Ecaterina Teodoroiu. 123 de ani de la nașterea eroinei poporului român”. Expoziția va cuprinde documente și fotografii care ilustrează viața și faptele de eroism ale Ecaterinei Teodoroiu. La eveniment vor participa și reprezentanții Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Municipiului București și Subfiliala Sector 3.

Printre documentele expuse, se va afla și copia „Actului de naștere” al eroinei, originalul aflându-se în colecția de documente a Serviciului Județean Gorj al Arhivelor Naționale.

(© Foto: A.P.P.)

dscn7916

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )