Video: Operele comemorative de război din Cimitirul Bellu, în pericol!

Reluăm astăzi discuția despre operele comemorative de război din Cimitirul Bellu. Din păcate multe dintre ele, cele fără aparținători în viață, sunt fie lăsate de izbeliște, fie distruse. Neglijența administrației Cimitirului Bellu și nepăsarea autorităților locale și naționale, înseamnă condamnare la pierderea memoriei. Eroii de ieri devin necunoscuți pentru generațiile de azi și de mâine. Însemne de căpătâi, nume și chipuri dispar fără ca cineva să tragă un semnal de alarmă. Ne pierdem eroii din Cimitirul Bellu!

Pentru administrația cimitirului din București, generalii Sănătescu și Cristescu nu sunt de găsit. Alături de ei, alți zeci de eroi au dispărut poate în același fel, fără ca cineva să-i fi căutat printre miile de morminte.

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” și Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu”, împreună cu presaliberaonline.com, trag un semnal de alarmă cu privire la soarta operelor comemorative de război din Cimitirul Bellu! Facem apel la memorie și posteritate. Eroii sunt trecutul, prezentul și viitorul neamului românesc. Astăzi, când nu își mai găsesc locul în manualele de istorie, nu avem voie să îi pierdem și din cimitire!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s