Expoziția foto-documentară „Eroina poporului român, fiică a Vădenilor”: Copia „Actului de naștere” și o Ie care a aparținut Ecaterinei Teodoroiu

În cadrul manifestărilor omagiale dedicate împlinirii a 125 de ani de la nașterea Eroinei de la Jiu – Ecaterina Teodoroiu, organizate de Consiliul Județean Gorj, Prefectura Gorj, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în data de 14 ianuarie 2019, Școala Gimnazială Nr. 7, Structură a Colegiului Auto „Traian Vuia” din Târgu-Jiu va găzdui Expoziția foto-documentară „Eroina poporului român, Ecaterina Teodoroiu – fiică a Vădenilor”, organizată în parteneriat cu Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu”, Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Județului Gorj, Societatea de Științe Istorice din România – Filiala Gorj și Cercul Cultul Eroilor „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu.

Astăzi, la ceas de sărbătoare, în Ajunul Bobotezei, vă prezentăm două dintre foto-documentele ce fac parte din Expoziția „Eroina poporului român, Ecaterina Teodoroiu – fiică a Vădenilor”: copia „Actului de naștere” al eroinei, originalul aflându-se în colecția de documente al Serviciului Județean Gorj al Arhivelor Naționale și o Ie care a aparținut Ecaterinei Teodoroiu, aflată în colecțiile Muzeului Național Militar „Regele Ferdinand I” din București.