Conacul Pleniceanu, pictură pe sticlă realizată în cadrul Proiectului „Târgu-Jiul de altădată”

În cadrul Atelierului de pictură pe sticlă realizat de Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” și Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu, a fost realizată și o lucrare în care este redat conacul Pleniceanu de la Vădeni.

„Prin acest proiect ne-am propus să promovăm arta, pictura și istoria în rândul elevilor Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu, dezvoltarea simțului estetic, creativ și practic a celor 30 de elevi înscriși la atelierul de pictură pe sticlă, dezvoltarea aptitudinilor și abilităților artistice, responsabilizarea în direcția formării viitoarei generații cu aplecare spre cultură și artă în general și pictură, în special. Această activitate este totodată un mijloc de recreere utilă pentru elevi și apropiere a acestora de valorile culturale locale, apartenența la comunitate, trecutul și istoria acesteia”, ne-a declarat prof. Adriana Rădoi, director al Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu.

pictura (27)