Carte a istoricului Gheorghe Nichifor, în colecția „România – Marea Unire – 1918-2018. 100 de cărți”

România – Marea Unire – 1918-2018 este titlul unei serii de 100 de cărți reprezentative, aflate în curs de apariție, în apropierea marcării celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Seria este coordonată de profesorul universitar doctor Ioan

 Scurtu și a fost inițiată de Editura TipoModova din Iași. Cele 100 de cărți își propun să formeze o viziune coerentă asupra evoluției istoriografiei românești, colecția fiind deschisă cu un voluminos album intitulat „România. Documentele Marii Uniri. 1918”.

Între lucrările selectate se află și cartea istoricului Gheorghe Nichifor, „Marea Unire din 1918. Repere bibliografice gorjene”, care deja se află în posesia autorului, urmând a intra foarte curând în librăriile din Târgu-Jiu. Lansarea se va face în data de 24 septembrie la Casa Studenților din București, cu prilejul întâlnirii anuale a Ligii „Fiii Gorjului”. Gheorghe Nichifor speră ca demersul publicării acestei lucrări în cadrul colecției „România – Marea Unire – 1918-2018. 100 de cărți”, să fie de bun augur pentru stimularea gorjenilor, „în a scoate de sub colbul uitării informații prețioase despre aportul județului la momentele Unirii sau de a oferi noi interpretări documentate iubitorilor de istorie”.

Andrei Popete Pătrașcu

carte

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s