Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu”, premiată în cadrul Galei Premiilor „Euro Education” 2017

Vineri, 24 martie 2017, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu a găzduit prima ediție a Galei Premiilor „Euro Education”. La eveniment au luat parte reprezentanți ai celor 17 asociații afiliate Federației „Euro Education”, dascăli, preoți, scriitori, studenți, elevi, tineri interpreți de muzică instrumentală, clasică și populară ș.a.

Afiliată de curând la federație, Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” din Târgu-Jiu a fost reprezentată la eveniment de către prof. Andrei Popete-Pătrașcu și preotul Doru Drăghici. Cei doi au fost însoțiți de tânăra interpretă de muzică populară Căprea Ștefania, elevă în clasa a VI-a, care a interpretat o doină și o melodie populară, impresionând publicul prin vocea și costumul popular.

GV0A3598

Profesorul Andrei Popete-Pătrașcu ne-a declarat la încheiere că: „Evenimentul găzduit de Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu este primul de acest gen desfășurat la Târgu-Jiu, aceasta și prin prisma faptului că din federație fac parte asociații din nu mai puțin de opt țări. Această primă ediție a Galei Premiilor „Euro Education” a prilejuit întâlnirea membrilor afiliați federației, dar și desfășurarea în cadrul evenimentului a unor momente artistice susținute de tineri interpreți gorjeni. Ne arătăm certitudinea că această gala va cunoaște și alte ediții bogate în trofee și momente de aleasă trăire. Felicitări organizatorilor și mult succes în viitoarele proiecte ale federației!”

GV0A3728

Prezent la eveniment din partea Asociației cultural-istorice „Dumitru și Maria Pleniceanu”, preotul Doru Drăghici a primit din partea organizatorilor un Trofeu și o Diplomă de Excelență „în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru întreaga activitate pusă în slujba comunității, a menținerii identității spirituale și culturale naționale”. Acesta a vorbit celor prezenți și despre locul și rolul pe care familia Pleniceanu l-a jucat de-a lungul timpului pentru comunitatea locală, fiind o pildă vie a responsabilității și generozității nedisimulate.

GV0A3858

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s