7 iunie 2022 | Ziua comemorării Eroului-martir Tudor Vladimirescu

7 iunie 2022.
Se împlinesc astăzi, 201 ani de la asasinarea eroului-martir Tudor Vladimirescu. Generațiile de mâine au responsabilitatea să nu uite că eroii sunt trecutul, prezentul și viitorul neamului românesc!

Cu toate că Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” a înaintat, în data de 26 mai 2020, o petiție cu propunerea ca ziua de 7 IUNIE să devină, începând cu anul 2021, ZIUA DE COMEMORARE NAȚIONALĂ „TUDOR VLADIMIRESCU”, potrivit unei legi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, în data de 8 aprilie 2021, la inițiativa tardivă a deputatului Dan Vîlceanu, Tudor Vladimirescu a fost declarat „Erou al naţiunii române”, „pentru rolul marcant, curajul, eroismul şi sacrificiul lui din timpul Revoluţiei din 1821”, dar comemorat în data de 23 ianuarie, la data citirii Proclamației de la Padeș!

Considerăm că data potrivită pentru comemorarea eroului-martir Tudor Vladimirescu rămâne 7 iunie, ziua asasinării sale, nicidecum ziua aleasă de cei care nu înțeleg importanța unei comemorări naționale!

Andrei Popete Pătrașcu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s