Istorie și istorisiri din Vădenii Gorjului

În bine-cunoscuta Revistă „Albina”, apărea în anul 1907, un articol dedicat Mariei Pleniceanu, decorată de regele Carol I cu medalia „Răsplata Muncii pentru Biserică” clasa I.

„În ziua de 8 Maiu a.c., s-a făcut o frumoasă sărbătoare în comuna Vădenii-Gorj.
S-a oficiat întâiu serviciul divin, la biserica parohială din Vădeni, cea reparată și înzestrată de d-na Pleniceanu, față fiind autoritatea comunală, institutorii cu elevii școalei și un mare număr de săteni. Serviciul s-a oficiatde Protoereul județului, Economul Stavrofor Ștefan Nicolăescu, însoțit de întreg clerul din T.-Jiu și de Pr.. Gh. Ciocănescu, parohul din Vădeni.

După oficierea Tedeumului, Părintele Protoereu a rostit o cuvântare și apoi a înmânat d-nei Maria D. Pleniceanu, medalia „Răsplata Muncii pentru Biserică” clasa I, pe care M.S. Regele a binevoit a i-o conferi. A răspuns d-na Maria D. Pleniceanu, mulțumind și declarând că și pe viitor gândul său este în a desăvârși operele începute, dând tot prisosul său, pentru acte filantropice.

Să dea Dumnezeu, ca pilda d-nei Maria D. Pleniceanu, să fie urmată de cât mai mulți, spre întărirea bisericei și patriei noastre.”*

*„Albina”, Revistă Populară, an X, nr. 40, din 1 iulie 1907.
http://www.asociatiapleniceanu.com

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s