Zeci de imagini din Târgu-Jiul de altădată, reproduse pe sticlă de elevi talentați

Un important eveniment cultural-artistic, pe care nu trebuie să îl ratați, va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni: o expoziție și lansarea unui album de pictură pe sticlă intitulat „Târgu-Jiul de altădată”. Expoziția va avea loc la sediul CJCPCT Gorj, Sala „Florin Isuf”, vineri, 15 iunie, de la ora 12.30, manifestarea fiind organizată de Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu şi Asociația cultural-istorică „Dumitru şi Maria Pleniceanu”. Organizatorii au inițiat acest proiect în Anul Centenar și și-au dorit, printre altele, și ca elevii să cunoască o parte din clădirile care nu mai există în prezent în municipiul Târgu-Jiu.

 afis

Pasionați de istorie și dornici să își cunoască originile și să afle cât mai multe despre faptele de vitejie care au dus la făurirea României Mari, zeci de elevi ai Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu s-au implicat cu bucurie în proiectul Asociației cultural-istorice „Dumitru și Maria Pleniceanu”. Copiii au pictat pe sticlă clădiri care astăzi nu mai există, reproducând imaginile de pe vechi cărți poștale și aflând de la profesorii implicați și informații prețioase despre ele. Rezulatele acestui proiect impresionant vor fi prezentate vineri, 15 iunie, la sediul CJCPCT Gorj. Acolo va avea loc o expoziție a picturilor pe sticlă realizate de elevi și lansarea albumului fotografic „Târgu-Jiul de altădată”.

Picturile expuse, ale căror fotografii sunt cuprinse în albumul inedit, au fost făcute de peste 30 de elevi în cadrul Atelierului de pictură pe sticlă (care a avut loc în perioada 4-25 mai n.red.) realizat de Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” și Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu. S-a dorit atragerea cât mai multor elevi pasionați de artă și pictură, stimularea creativității, cunoașterea istoriei locale, cultivarea sensibilităţii deschise spre valorile istorice, estetice și artistice. „Prin acest proiect ne-am propus să promovăm arta, pictura și istoria în rândul elevilor Școlii Gimnaziale Gheorghe Tătărăscu din Târgu-Jiu, dezvoltarea simțului estetic, creativ și practic a celor 30 de elevi înscriși la atelierul de pictură pe sticlă, dezvoltarea aptitudinilor și abilităților artistice, responsabilizarea în direcția formării viitoarei generații cu aplecare spre cultură și artă în general și pictură, în special. Această activitate este totodată un mijloc de recreere utilă pentru elevi și apropiere a acestora de valorile culturale locale, apartenența la comunitate, trecutul și istoria acesteia”, a declarat prof. Adriana Rădoi, director al Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu.

Mihaela Floroiu Țicleanu, http://www.paginaolteniei.ro

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s