Atelier-expoziție de pictură pe sticlă, la Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu

Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” și Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu organizează în perioada 4-25 mai 2018 Atelierul-expoziție de pictură pe sticlă „Târgu-Jiul de altădată”.

Ne propunem prin acest proiect să promovăm arta, pictura și istoria în rândul elevilor Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu, dezvoltarea simțului estetic, creativ și practic a celor 25 de elevi înscriși la atelierul de pictură pe sticlă, dezvoltarea aptitudinilor și abilităților artistice, responsabilizarea în direcția formării viitoarei generații cu aplecare spre cultură și artă în general și pictură, în special. Această activitate este totodată un mijloc de recreere utilă pentru elevi și apropiere a acestora de valorile culturale locale, apartenența la comunitate, trecutul și istoria acesteia.

Elevii vor primi din partea Asociației cultural-istorice „Dumitru și Maria Pleniceanu” suportul de sticlă pe care vor realiza în cadrul atelierului de pictură reproduceri după vederi și cărți poștale care înfățișează clădiri și străzi din Târgu-Jiul de altădată.

Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu și Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” își propun ca obiective specifice pentru acest proiect atragerea cât mai multor elevi pasionați de artă și pictură, stimularea creativității, cunoașterea istoriei locale, cultivarea sensibilităţii deschise spre valorile istorice, estetice și artistice, elevii se vor familiariza cu studiul picturii pe sticlă. Lucrările realizate de către aceștia vor fi prezentate într-o expoziție cu ocazia Zilelor orașului Târgu-Jiu.

afis tatarascu

w