Slujbă de pomenire a eroului sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vădeni

Evenimentele dedicate Centenarului trecerii în eternitate a eroului sublocotenent Ecaterina Teodoroiu au debutat marți, 22 august 2017,  la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vădeni, cel mai vechi lăcaș de cult din municipiul Târgu Jiu, acolo unde în urmă cu 123 de ani, cea care avea să intre în istorie și în sufletele românilor pentru totdeauna, a fost botezată de bătrânul preot Gheorghe Ciocănescu.  Slujba de pomenire a eroului sublocotenent Ecaterina Teodoroiu a fost oficiată de un sobor format din cinci preoți conduși de pr. Marian Mărăcine, protopop al Protoieriei Târgu-Jiu Nord, printre cei prezenți la comemorare numărându-se urmașii eroinei, membrii Asociației Cercetașilor Tradiționali din România, Unitatea „General Ion Dragalina” din Târgu-Jiu, reprezentanți ai Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, filialele Vâlcea, București, Hunedoara și Gorj, autorități locale, istorici, enoriași ai parohiei Vădeni. Conform tradiției, au fost împărțite pentru sufletul eroinei, lumânări cu batistă și tricolor, aprinse în memoria jertfei Ecaterinei Teodoroiu.

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )