Dezvelirea Însemnului „Cercul Cultul Eroilor”, la Școala Gimnazială „Mexic” din București

Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Municipiului București a dezvelit astăzi, la Școala Gimnazială „Mexic” din București, Însemnului „Cercul Cultul Eroilor”. La eveniment au participat reprezentanți ai asociației, elevi, profesori, cadre militare în rezervă, istorici, membri ai Cercului Cultul Eroilor.

Au luat cuvântul în deschiderea dezvelirii Însemnului „Cercul Cultul Eroilor” , doamna prof. Camelia Chitcă, directorul Școlii Gimnaziale „Mexic” din București, domnul comandor (r.) Dorin Ionescu, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Municipiului București, prof. Andrei Popete-Pătrașcu, vicepreședinte, prof. Marian Panait, președintele Subfilialei Sector 3 A.N.C.E. „Regina Maria” București.

Cultul Eroilor Mexic (8)

Acțiunea de astăzi de la Școala Gimnazială „Mexic” se încadrează în seria de acțiuni pe care Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” le desfășoară în cadrul amplului Program „Centenarul Marii Uniri”, printre acestea numărându-se înființarea Cercurilor Cultul Eroilor în școlile bucureștene, dezbateri, evenimente editorial, simpozioane, mese rotunde, dezvelirea Însemnelor „Cercul Cultul Eroilor”, în spiritul respectului pentru eroii neamului. La baza unor astfel de acțiuni stă nevoia de responsabilizare a tinerei generații în direcția organizării și desfășurării de activități pentru comemorarea și cinstirea eroilor și martirilor neamului nostru, a personalităților și a momentelor importante din Istoria Românilor, la care pot participa elevii din învățământul preuniversitar, așa cum se arată în Art. 1 din Protocolul de Colaborare semnat între Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” și Ministerul Educației Naționale.

Cultul Eroilor Mexic (14)

În cadrul evenimentului de astăzi, a fost înnoit și Protocolul de colaborare semnat între Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Municipiului București, reprezentată de domnul comandor (r.) Dorin Ionescu și Școala Gimnazială „Mexic” din București, reprezentată de doamna prof. Camelia Chitcă, aceasta primind din partea Asociației, un Însemn de Onoare, pentru „perpetuarea în conștiința elevilor a sentimentelor de adâncă recunoștință față de eroii și martirii neamului care s-au jertfit pe Altarul Patriei”.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s