Să cunoaștem istoria!

În timpul Primului Război Mondial, armata română și-a adus contribuția de jertfă și sânge, fără a se ridica însă la nivelul așteptărilor Antantei. Soldaţii români au făcut tot ce-au putut în situaţiile inedite în care s-au găsit, iar pierderile în vieţi de militari au fost de  335.000 morţi sau dispăruţi. Numărul invalizilor de război înregistraţi a fost de  75.491, iar numărul văduvelor de pe urma celor morţi de 55.906. Numărul total al orfanilor de război în România Mare a fost de 360.728.

Dincolo de orice sacrificiu, cărțile vorbesc despre actele de eroism, trădări, masacre, victorii și înfrângeri. Nimeni nu vorbește însă despre oameni, despre cei care au scris istoria prin jertfa lor de sânge, devenind eroi.

În acest an, când marcăm prin diverse acțiuni omagiale un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” din Târgu-Jiu vă propune o incursiune în trecut prin intermediul a 100 de fotografii având ca temă armata română în timpul primei conflagrații mondiale.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s