Armata Română în timpul Primului Război Mondial. 100 de fotografii

În timpul Primului Război Mondial, armata română și-a adus contribuția de jertfă și sânge, fără a se ridica însă la nivelul așteptărilor Antantei. Soldaţii români au făcut tot ce-au putut în situaţiile inedite în care s-au găsit, iar pierderile în vieţi de militari au fost de 2330 de ofiţeri şi 217.016 de soldaţi. Numărul invalizilor de război înregistraţi a fost de 35.717, iar numărul văduvelor de pe urma celor morţi de 55.906. Numărul total al orfanilor de război în România Mare a fost de 360.728.

Dincolo de orice sacrificiu, cărțile vorbesc despre actele de eroism, trădări, masacre, victorii și înfrângeri. Nimeni nu vorbește însă despre oameni, despre cei care au scris istoria prin jertfa lor de sânge, devenind eroi.

În acest an, când marcăm prin diverse acțiuni omagiale participarea României la Primul Război Mondial, Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” din Târgu-Jiu vă propune o incursiune în trecut prin intermediul a 100 de fotografii având ca temă armata română în timpul primei conflagrații mondiale.

afis

Armata Romana in Primul Razboi Mondial (1)

SURSE:

alamy.com; allempires.com; alternatehistory.com;

art-historia.blogspot.comformerdays.com; historia.ro;

militaryhistoryonline.com; nacionalresistance.wordpress.com; pinterest.com;

redescoperaistoria.ro; romaniadacia.wordpress.com; worldwar1archive.com;

http://www.europeana1914-1918.eu; http://www.soim.ro; http://www.unstory.com.

Reclame