„România 100”. Salonul Național de Fotografie Digitală pentru Liceeni „Traian Dădălău”

Regulamentul Salonului Național de Fotografie Digitală pentru Liceeni „Traian Dădălău”, Târgu-Jiu, Ediția I, septembrie 2018, organizat de Fotoclubul „Rhabon” Târgu-Jiu, Centrul Județean pentru Cercetarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Gorj și Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu”.

Va rugăm să citiți cu atenție regulamentul de mai jos. Prin înscrierea fotografiilor în cadrul Salonului Național de Fotografie Digitală pentru Liceeni „Traian Dădălău”, Târgu-Jiu, Ediția I, septembrie 2018, va exprimați acordul implicit, asupra respectării acestui regulament.

1. Organizare:

1.1. Salonul Național de Fotografie Digitală este organizat de Fotoclubul „Rhabon” din Târgu-Jiu, Centrul Județean pentru Cercetarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Gorj și Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu”.

1.2. Salonul Național de Fotografie Digitală se desfășoară la Târgu-Jiu.

1.3. Se pot înscrie în cadrul salonului fotografii realizate cu aparate foto compact, mirrorless, DSLR sau cameră foto smartphone.

2. Tema și perioada de desfășurare a salonului de fotografie:

2.1. Tema Salonului Național de Fotografie Digitală pentru Liceeni „Traian Dădălău”, Târgu-Jiu, ediția I, septembrie 2018, este: România. Cele mai frumoase 100 de fotografii.

2.2. Calendarul desfășurării salonului de fotografie: 1 – 30 august: înscrierea lucrărilor fotografice; 1-10 septembrie: jurizarea lucrărilor fotografice și afișarea numelor participanților la salonul fotografic; vernisaj Salonul Național de Fotografie Digitală pentru Liceeni „Traian Dădălău”, Târgu-Jiu. Ediția I, septembrie 2018.

3. Înscrierea fotografiilor

3.1. Fiecare participant poate înscrie între 1 și 3 fotografii, rezoluție minimă 3264 x 2448 pixeli, la adresa de email fotoclub.rhabon@yahoo.com, alături de titlul lucrării, numele și prenumele autorului, unitatea școlară, vârsta și clasa.

3.2. Odată cu trimiterea fotografiilor, participantul este de acord ca acestea să fie expuse în cadrul salonului de fotografie.

3.3. Fotografiile înscrise vor putea fi editate (postprocesate) astfel: luminozitate, contrast, saturație, nivele de culoare și crop. Nu se pot adăuga sau elimina elemente din imagine. Nu sunt acceptate lipirea sau suprapunerea mai multor fotografii (colajul). Orice alt procedeu de procesare în afară de cele enumerate mai sus va duce la descalificarea imaginii respective.

3.4. Organizatorii își rezervă dreptul de a refuza înscrierea fotografiilor în cadrul salonului care conțin semnătura, data, rama sau alte însemne grafice pe imagine.

3.5. Participantul este unic responsabil pentru orice consecințe directe sau indirecte care pot apărea ca urmare a participării cu fotografii la acest salon național. Fotografiile înscrise trebuie să fie originale, realizate de participanți. Organizatorul salonului de fotografie nu își asumă răspunderea pentru nicio fotografie însușită în mod ilegal de către concurenți.

3.6. Nu vor fi acceptate spre expunere fotografii ce conțin sau instigă la orice formă de violență sau au caracter ofensator, abuziv, indecent, calomniator sau obscen. Totodată, nu vor fi acceptate imagini ce conțin publicitate, materiale promoționale sau sigle/branduri vizibile.

3.7. Organizatorul salonului de fotografie poate refuza înscrierea unei fotografii în concurs dacă aceasta nu respectă condițiile din regulament, fără a-și justifica decizia.

3.8. Drepturile asupra imaginilor înscrise în concurs aparțin autorilor acestora.

3.9. Organizatorul salonului nu își poate asuma în niciun fel responsabilitatea în cazul în care terțe părți vor descărca/utiliza materialele de pe pagina de Facebook a Salonului de Fotografie.

3.10. Înscrierea în cadrul salonului de fotografie implică acordul autorului ca materialele participante realizate de acesta să poată fi folosite de către organizatori pe site-ul propriu, afișarea imaginilor înscrise în galeria salonului, sau în scopul promovării acestuia.

4. Premiile acordate

4.1. Salonul Național de Fotografie Digitală are patru tipuri de premii: Marele Premiu și Trofeul (în valoare de 1.000 lei) acordat de familia lui Traian Dădălău, Premiile Juriului, Premii Speciale și Premiul Publicului.

4.2. Fotografiile la categoria Premiile Juriului vor fi alese de către membrii juriu, dintre imaginile participante la concurs.

4.3. Premiile Speciale vor fi acordate de către membrii Fotoclubului „Rhabon” din Târgu-Jiu și Asociației cultural-istorice „Dumitru și Maria Pleniceanu”.

4.4. Premiul Publicului se va acorda fotografiei care, în perioada 1 – 10 septembrie, va obține cele mai multe voturi (Like-uri).

5. Jurizare

5.1. Jurizarea va fi făcută de către juriul ales de organizatorii concursului, prin persoanele desemnate de acesta.

5.2. Decizia alegerii fotografiilor câștigătoare pe baza juriului format din fotografi profesioniști va fi definitivă, irevocabilă și nu va trebui justificată.

5.3 Pentru Premiile Speciale, jurizarea va fi făcută de către membrii Fotoclubului „Rhabon” din Târgu-Jiu și Asociației cultural-istorice „Dumitru și Maria Pleniceanu”.

5.4 Premiul Publicului va fi ales de către public, pe baza numărului de Like-uri (voturi) obținute de către participanți.

6. Prevederi finale

6.1. Imaginile care nu respectă prevederile din acest regulament vor fi excluse din cadrul salonului.

6.2. Prin înscrierea și participarea la acest salon de fotografie, participanții declară că au citit și sunt de acord cu acest regulament.

6.3. Organizatorul salonului își rezervă dreptul de a aduce modificări acestui regulament oricând și ori de cate ori este necesar, fără nicio obligație și fără o înștiințare în prealabil.                                                                                      afis dadalau traian salon